Kokoskrabber Fakta: Dyr i verden

Kokosnøttekrabben, også kjent som robberkrabbe eller palmetrommel, er en type eremittkrabbe. Selv om kokosnøttekrabben hadde et bredere spekter, har det blitt lokalt utdødt i Australia, Mauritius og Madagaskar, og er nå funnet på utvalgte øyer i Indiske og Stillehavsøyene. I motsetning til andre arter av krabber, kan voksne kokosnøttkrabber ikke svømme og kan ikke puste under vann. Kokoskreften fikk navnet sitt fra tilknytning til kokosnøttpalmen. Den fikk sitt alternative navn, røverkrabben, på grunn av sin tendens til å bære alt som var funnet på bakken.

Fysisk beskrivelse

Kokoskrabben er en stor jordisk leddyr og verdens største hvirvelløse dyr. Den har to kroppsdeler, en cephalothorax som utgjør et smeltet hode og thorax og en buk. En karapace, som er et hardt skall, dekker cephalothoraxen. Dyret har fem par ben, med det fremste paret som har store klør. Disse leddyr er for det meste blå, men på noen øyer kan fargen variere fra purpurblå til rød-oransje. Kokoskrabbe kan måle opptil 1 meter fra ett ben til det andre, og det kan veie så mye som 4, 1 kilo.

Kosthold

Kokoskrabber er omnivorer. Deres primære diett består av frukt, frø, nøtter, drupes og den innerste delen av stammer (pith) av fallne trær. De spiser også på skildpaddehatchlings, døde dyr, andre krabber, og i noen tilfeller skyller de på drapene av deres kokosnøttkrabber. Mens du spiser kokosnøtter, bruker leddyrene sine pincers å slå spiring porer på drupe til den bryter. Etter å ha slått den, bruker de klørne i sine mindre ben til å grave ut innholdet og spise det. De bryter også kokosnøtter ved å klatre med dem opp et tre og slippe dem.

Habitat og Range

Kokoskrabber er primært tilpasset terrestriske miljøer. De tilbringer nesten all sin tid på land og bare gå tilbake til sjøen for å slippe egg. De bor i steinbryter og i underjordiske burrows. De graver disse hullene i løs jord eller sand. Etter å ha gravet sitt rede, bringer de de fineste fibrene av kokosnøtteskall inn i hvilke de bruker som sengetøy. De forblir inne i sine burger i løpet av dagen for å redusere vanntap fra kroppene sine. Disse dyrene bor for det meste i Det indiske hav og sentrale deler av Stillehavet. I det indiske hav har julaisen den tetteste og største kokoskrabbebefolkningen, mens Cookøyene har den største befolkningen i Stillehavet.

Oppførsel

Dyrene bruker sin ypperlige luktesans for å finne maten, selv fra svært lange avstander. Kokoskrabber svømmer ikke, bortsett fra i larverstadiet. De bor alene i sine burger, og de kommer sjelden ut om dagen. I noen tettstedene, jakter noen av dem på dagen for å få en konkurransefortrinn over sine kolleger. Kokoskrabber bruker sine pinsetter til å ta tak i byttedyr eller rovdyr, inkludert mennesker. De holder seg fast i lange perioder, noe som gir mye smerte. Dyret er ikke giftig, men det kan bli giftig på grunn av kostholdet.

reproduksjon

Kokoskrabber når seksuell modenhet når de er omtrent fem år gamle. Parring foregår på tørt land. Den mannlige kokosnøttkrabben legger en stor masse spermatophorer på kvinnens underliv. Hunnen legger eggene sine, og befruktning skjer når de passerer gjennom spermatoporens masse. Etter å legge eggene, limer de dem på undersiden av magen der hun bærer dem i noen måneder. Når eggene er klare til å luke, går den kvinnelige kokosen ut i havet for å frigjøre dem, og etterpå spiser hun de tomme eggene som er igjen på kroppen.